1 uit eten met iens

De (Nineties) Bakkerswinkel

Zoetermeer, Dorpsstraat 125Telefoon (079) 316 31 78Keuken open 08.00-18.00, zo-ma geslotenGemiddelde prijs ontbijt 7,00 euroCategorie: Ontbijten buiten de deur

Daar kan geen gebakje tegenop, de heerlijke taarten van chef en meestertaartenbakker Frans. Dit allegaartje van meubels, prullaria, fotolijstjes en theekopjes is dan ook geen gewoon restaurant. Als de maaltijdsalades en versgebakken quiches niet zo overheerlijk zouden zijn, zou het net zo goed een antiekwinkeltje kunnen zijn. De service is echter de ene keer voortreffelijk en de andere keer net iets te traag.

Matig | Smakelijk lunchen in een originele maar ook stoffige omgeving. Het personeel gedraagt zich alsof ze hun laatste avondmaal moeten serveren: een diepe zucht als we vragen wat er precies in de taart zit. Toch jammer, het zou met wat fris en enthousiast personeel en een stofdoek echt een heel leuke tent zijn. (24-09-2007 A. R. te Zoetermeer)

Uitstekend | Het is er heel gezellig en de vers gebakken taarten en quiches zijn heerlijk. Mijn favoriet is het vers gebakken brood met huisgemaakte tonijnsalade. (08-02-2007 A. van V. te Zoetermeer)

Eet en recenseer mee op nrc.nl/iens