Zeges Arsenal en United

Op de ‘Super Sunday’ in de Engelse Premier League voetbal hebben Arsenal en Manchester United zuinige maar belangrijke zeges behaald op hun naaste concurrenten. Arsenal won het Londense derby met 1-0 van Chelsea, United won op Anfield Road ook al met 1-0 van Liverpool.

Na een seizoensstart met veertien duels zonder nederlaag was het de tweede opeenvolgende verliesbeurt voor Liverpool. Vorige week werd verloren bij Reading met 3-1, nu bleek United alweer te sterk voor Liverpool. De club van de Spaanse coach Rafael Benitez, die de Amerikaanse eigenaren op bezoek had, heeft het altijd lastig met de rivaal uit Manchester. De laatste zes competitieduels kon Liverpool niet één keer scoren tegen United en werd niet gewonnen. Gisteren maakte Carlos Tevez de treffer voor United, kort voor de rust.

Door de zege van United moest Arsenal winnen om aan de leiding te blijven in de Premier League. Dat lukte dankzij een doelpunt van William Gallas, ex-Chelsea. Net voor de rust kopte hij een corner binnen, na een foutje van doelman Peter Cech. De ingevallen Robin van Persie, hersteld van een blessure, kreeg nog een mooie kans om de score te verdubbelen, maar schoot net over.

Arsenal heeft nu 40 punten, één meer dan United. Chelsea volgt als derde op zes punten van Arsenal, Liverpool heeft op de vijfde plaats al tien punten achterstand maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Manchester City handhaaft zich op de vierde plaats, dankzij een zege (4-2) tegen Bolton. City heeft 33 punten.

In Spanje leed Ronald Koeman met Valencia een pijnlijke thuisnederlaag tegen Barcelona. Het werd 3-0 voor het team van trainer Frank Rijkaard. Het was de zesde wedstrijd op rij dat Valencia niet wist te scoren, een triest clubrecord. In het stadion waren witte zakdoekjes te zien, als teken dat coach Koeman maar beter kan opstappen. In acht duels heeft Koeman één keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en vier keer kansloos verloren.

Real Madrid blijft leider in Spanje na een 2-0 overwinning tegen Osasuna. Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder zorgden voor de doelpunten. Madrid heeft vier punten voorsprong op nummer twee Barcelona.