‘Vrees voor lege tribunes was onterecht’

Oud-wielrenner Steven Rooks was bij de Zesdaagse van Zuidlaren voor het eerst wedstrijdleider.

Steven Rooks (47) zag bij zijn debuut als wedstrijdleider bij de Zesdaagse van Zuidlaren het koppel Bruno Risi en Franco Marvulli winnen.

Hoe kijkt u terug op uw debuut als wedstrijdleider?

„Met een zeer goed gevoel. Vooraf was het best spannend; zou er wel publiek op afkomen? Ik vind de belangstelling die er voor dit evenement geweest is formidabel. In zes dagen zijn er zo’n zevenduizend mensen geweest. Donderdag, vrijdag en zaterdag was het full house.”

Heeft u als wedstrijdleider nog moeten ingrijpen?

„Als organisatie is het voortraject vooral van belang. Ik ben er om de goede coureurs – en met hen de soigneurs, mecaniciens en dernyrijders – naar de zesdaagse te halen. Dat is gelukt. Zodra de wedstrijd begint, kan ik niets meer doen, hoogstens het programma aanpassen omdat coureurs dat op prijs stellen. Op de eerste dag was er een incidentje; een valpartij van Aart Vierhouten. Ik schrok. Maar gelukkig kon hij verder. Uiteindelijk is hij nog tweede geworden.”

Hoe staat het met de toekomst van dit evenement?

„Onze afspraak met de hal geldt voor drie jaar. Veel sponsors reageerden razend enthousiast en willen ons blijven steunen in de toekomst. De renners waren aanvankelijk wat sceptisch; ze waren bang voor lege tribunes. Die vrees bleek ongegrond, want de mensen stonden soms op de banken.”

Bent u ook volgend jaar nog als wedstrijdleider verbonden aan dit evenement?

„Dat is nog niet bekend. Als organisatie moeten we dit evenement eerst nog evalueren. Wat ik zelf wil? Ik zou er geen probleem mee hebben ook volgend jaar weer wedstrijdleider te zijn.”