Vluchten met Apaches dit jaar niet hervat

DEN HAAG. Defensie zal de rest van de maand niet meer met de Apache-gevechtshelikopters boven de Bommelerwaard trainen. Na het ongeluk woensdag, waren de oefeningen boven het gebied al verplaatst naar andere gebieden. Defensie hervat de vluchten in ieder geval niet meer dit jaar. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht zaterdag gezegd. Defensie heeft daar zelf toe besloten vanwege de gevolgen en de gevoeligheid door het ongeval. De NOS meldde gisteren dat tussen Rossum en Hurwenen een kolonie van 50 ooievaars is verdwenen nadat de Apache-helikopter de stroomkabels kapot had gevlogen. Een bewoner hield de 50 ooievaars in zijn tuin. Als ze niet snel terugkeren, is de kolonie verloren, aldus de eigenaar. Inmiddels zijn vijf vogels weer terug. (ANP)