Veldrijder Boom tweede achter Nys

ESSEN. Veldrijder Lars Boom is zaterdag in Essen als tweede geëindigd in de vierde manche van de Gazet van Antwerpen-trofee. De Nederlander moest alleen de Belg Sven Nys laten voorgaan. Door zijn zege nam Nys de leiding in het klassement over. Nys zette drie ronden voor het einde met succes aan voor een solo. In de sprint om de tweede plek versloeg Boom vervolgens de Tsjech Zdenek Stybar. Bart Wellens eindigde als vierde. Gisteren kwam Boom er in het Belgische Overijse in de Vlaamse Druivenveldrit niet aan te pas. De Rabobankrenner eindigde als elfde op ruim twee minuten van de Belgische winnaar Klaas Vantornout. Richard Groenendaal was met een achtste plaats de beste Nederlander. Hij finishte in een groepje met onder anderen de Belg Nys (zevende), op een dikke minuut achterstand. Oud-wereldkampioen Bart Wellens werd tweede.