SP’er (19) jongste Kamerlid ooit

De 19-jarige Farshad Bashir wordt het jongste Tweede Kamerlid ooit, volgens de SP. De partijraad ging zaterdag akkoord met zijn benoeming. Bashir is de opvolger van Rosita van Gijlswijk, die tot de nieuwe penningmeester van de SP is gekozen. Hij zal Van Gijlswijk na het kerstreces opvolgen. Bashir, geboren in Kabul, is ook het eerste Kamerlid van Afghaanse afkomst. Hij is zoon van Afghaanse vluchtelingen en woont tien jaar in Nederland. Momenteel is Bashir raadslid in Leeuwarden, waar hij vorig jaar met 408 voorkeursstemmen als jongste raadslid van Nederland aantrad. Hij is zes jaar lid van de SP en was actief voor de SP-jongerenorganisatie ROOD. Ook behoorde Bashir tot de ‘Groep van Dertig’, het talentenklasje van partijleider Jan Marijnissen. Verder studeert Bashir natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. (NRC)

Bekijk Bashirs website:www.farshadbashir.nl