Skiester Anja Pärson wint bij rentree zowel Super G als afdaling

SANKT MORITZ. De Zweedse Anja Pärson beleefde dit weekeinde een sterke sportieve comeback. In het Zwitserse Sankt Moritz behaalde de 26-jarige skiester een dubbele overwinning. Zaterdag was Pärson de snelste op de afdaling, een dag later zette ze op de Super G de beste tijd neer. De Zweedse pakte meteen de leiding in het algemene wereldbeker- en Super G-klassement. In de wereldbekerstand van de afdaling neemt ze de vierde plaats in. De Amerikaanse Lindsey Vonn eindigde zaterdag op 0,08 seconden achter Pärson en leidt het afdalingsklassement. De Oostenrijker Michael Walchhofer won bij mannen zaterdag voor de tweede keer op rij de afdaling. Walchhofer was in het Italiaanse Val Gardena 0,18 seconde sneller dan de Zwitser Didier Cuche. Eerste op de reuzenslalom werd de Finse skiër Kalle Palander.