Radio Voorkeur

Knooppunt Kranenbarg.Vanaf vandaag schrijft in dit programma iedere dag een auteur een aflevering van een feuilleton, waarna het stokje wordt doorgegeven aan een andere schrijver. Vandaag begint Roel Janssen. Hij is winnaar van de Gouden Strop 2007 met De tiende vrouw en redacteur van deze krant. Radio 2, 17.05-18.00u.

Kunststof. Vincent van Warmerdam componeerde de muziek voor de voorstelling Rembrandts Spiegel naar een scenario van Peter Greenaway. Hij is een veelzijdig componist en musicus en verwierf roem met zijn muziek voor de films van broer Alex. Een gesprek. Radio 1, 19.05-20.00u.

Componist van de week. Componist Francis Poulenc (1899-1963) geldt als een buitenbeentje in de Franse klassieke muziek van de twintigste eeuw. Zijn tonale muzikale stijl is dermate eigenzinnig en herkenbaar dat hij soms als oppervlakkig wordt beschouwd. Maar onder een dunne laag van vrolijke levendigheid wacht melancholie. Na de dood van een goede vriend zocht Poulenc troost en verdieping in religieuze muziek. Zijn opera Dialogues des Carmélites behoort tot het internationale repertoire. Radio 4, 19.30-20.00u.