Politie constateert meer huiselijk geweld in 2006

Den Haag, 17 dec. De politie heeft vorig jaar in totaal 63.131 incidenten van huiselijk geweld geregistreerd. Dat is een toename van 10 procent ten opzichte van 2005. Bijna tweevijfde van de incidenten leidt tot aangifte. Dat valt op te maken uit een rapport dat minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister is inmiddels samen met andere departementen een onderzoek gestart naar de bereidheid van slachtoffers aangifte te doen en naar de hulp die zij nodig hebben. Het lopende onderzoek zal ook aandacht besteden aan het risico dat daders opnieuw de fout in gaan. Uit het rapport blijkt dat één op de drie daders recidiveert. Het slachtoffer is meestal een vrouw (85 procent). Meer dan de helft van de gevallen van huiselijk geweld doet zich voor in gezinnen met kinderen.