Ierse Chris de Burgh als eerste westerse popster in Iran

TEHERAN. De Ierse zanger Chris de Burgh heeft als eerste westerse popster toestemming van de Iraanse autoriteiten gekregen om een concert te geven in het islamitische land. Als alles volgens plan verloopt zal De Burgh volgende zomer in de Iraanse hoofdstad Teheran op het podium staan, samen met de Iraanse popgroep Arian. Dat meldde de manager van Arian dit weekeinde. Volgens de manager heeft het hoofd van het ministerie van Cultuur en Islamitische Zaken de 59-jarige popzanger officieel toestemming gegeven voor het optreden. Dat is een unicum in Iran. Sinds de islamitische revolutie van 1979 is de meeste westerse popmuziek er verboden door de autoriteiten, zeker als die teksten bevat. Op de radio worden soms wel instrumentale versies van popliedjes toegestaan.