Film van de dag

The ‘Burbs. Het is Tom Hanks-week bij RTL7. Voordat de acteur twee keer achter elkaar een Oscar won voor serieuze rollen die bij het Amerikaanse publiek een gevoelige snaar raakten – vooral natuurlijk Forrest Gump (1994) – was hij een komiek met een hoog ADHD-gehalte. Na een rol in de komische televisieserie Bosom Buddies en wat tv-gastrolletjes brak hij door in 1984 met de charmante zeemeerminnenfilm Splash. Daarna volgden nog wat flops, waaronder deze toch wel erg leuke komedie in tekenfilmstijl van vrolijke cynicus Joe Dante. The ‘Burbs laat de dagelijkse horror zien van de ogenschijnlijk onberispelijke ‘suburbs’ waarnaar de titel verwijst. Onconventionele nieuwe buren, onder wie een hardrocker op zoek naar ‘thrills’, een legerfreak (Bruce Dern) en een door macabere moorden geobsedeerde man, verstoren de rust. (Joe Dante, 1989, VS), RTL7, 20.30-22.30u.

André Waardenburg