Cd’s gaan op reis over de wereld

Wat doet een zanger die nooit reist? Hij stuurt zijn liedjes als flessepost de wereld in. De Amsterdamse singer/songwriter Gerrit de Boer voert dit idee uit met zijn project ‘Homeless Songs’, waarbij 4.000 cd’s met zijn nummers de wereld over gaan. De cd’s worden gratis uitgedeeld, mogen gekopieerd of weggegeven worden, liefst in een ver land. De Boer vraagt om een reactie op de website, zodat de reis van de liedjes is te volgen.

Het project werd gistermiddag in Panama, Amsterdam gepresenteerd. De Boer en zijn band met de naam Gerrit speelden hun Engelstalige liedjes, die vaak gaan over mensen in verre oorden, begeleid door onder meer trompet en accordeon. Cd’s werden uitgedeeld aan mensen die binnenkort op vakantie gaan: „Egypte, Bali, San Francisco, prima. Noord-Friesland? Te dichtbij.”

De Boer zegt dat hij geen zin had in de officiële cd-verkoop. „Met een vorige band heb ik een keer een cd gemaakt. We hebben er twee jaar over gedaan om 2.000 exemplaren te verkopen, wat voor Nederland nog aardig wat is. Nu doe ik het liever zo. Ik wil graag dat mensen mijn liedjes horen, liefst op vreemde plekken. Wie weet vergroot dit ook mijn mogelijkheden. Dat iemand in het buitenland de muziek hoort en ons voor optredens vraagt. Ik hoop dat mensen reageren op de website. We hebben de methode in simpel Engels geformuleerd, zodat ook een eventuele Chinees of Eskimo er wijs uit wordt.”

De cd Homeless Songs is te krijgen bij optredens van Gerrit. Inl.: Homeless-songs.com

    • Hester Carvalho