Carice van Houten in blad Vanity Fair

NEW YORK, 17 dec. De Nederlandse actrice Carice van Houten staat in het maartnummer van de Amerikaanse glossy Vanity Fair. Dat heeft haar agent vandaag gemeld. Van Houten is momenteel in New York, waar het blad een fotoreportage over haar zal maken. Het maartnummer van Vanity Fair kent traditiegetrouw een Hollywoodspecial, waarin het toonaangevende blad alle veelbelovende talenten uitlicht. Ook staat er een kort interview met Van Houten in het blad. Daarnaast komt de actrice binnenkort in het weekblad New York Magazine te staan. Ook hiervoor worden deze week foto`s gemaakt. De 31-jarige actrice kwam het afgelopen jaar in de internationale belangstelling te staan met haar hoofdrol in het epos Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Ondertussen heeft zij al een flink aantal Engelstalige projecten op haar naam staan. Zo is ze binnenkort naast Tom Cruise te zien in de oorlogsfilm Valkyrie die verhaalt over de mislukte moordaanslag op Hitler, speelt zij in de thriller Body of Lies de echtgenote van Leonardo diCaprio en speelt ze in de sf-film Repossession Mambo naast Jude Law.