‘Bomverdachte’ Rauf ontsnapt

De Brits-Pakistaanse moslim Rashid Rauf, voormalig terreurverdachte van een verijdelde aanslag op Britse vliegtuigen, is gisteren in Pakistan ontsnapt. Rauf was net voorgeleid voor een rechter in Islamabad in verband met een verhoor voor uitlevering aan Groot-Brittannië, zei minister van Binnenlandse Zaken Kamal Shah. Rauf wist zijn handboeien te openen en twee agenten af te schudden, aldus de politie. Onduidelijk is of Rauf in de rechtbank is ontsnapt of op weg naar de gevangenis in het nabijgelegen Rawalpini. De twee agenten werden gisteren nog verhoord voor hun „criminele plichtsverzaking”, aldus Shah. Rauf was een van de zeventien terreurverdachten van een geplande aanslag op tien trans-Atlantische vluchten. Hij werd augustus vorig jaar in Pakistan gearresteerd na een Britse tip. De aanklacht voor het bezit van gevaarlijke chemicaliën voor bommen en valse reisdocumenten werd later ingetrokken. (AP)