Blair wordt een tweede Clinton

Tony Blair verdient tussen de 700.000 euro en 1,5 miljoen euro per maand met het geven van lezingen. Daarmee is de oud-premier van Groot-Brittannië momenteel een grotere moneymaker als spreker dan de Amerikaanse oud-president Bill Clinton. Volgens bronnen rond Blair geeft hij tot vijf lezingen per maand à raison van 140.000 tot 280.000 euro per keer, zo meldt The Sunday Times. Voor een speech van twintig minuten in China zou Blair vorige maand ongeveer 336.000 euro verdiend hebben. Clinton wist de afgelopen vier jaar na zijn presidentschap 21 miljoen euro te verdienen met lezingen. De lucratiefste ‘speaking tour’ van Blair, ook onbetaald Midden-Oosten gezant, volgt in januari door de VS en Canada: 700.000 euro voor drie speeches in vier dagen. De duurste tickets voor een bijeenkomst van de American Jewish University bij Los Angeles kosten ongeveer 1.700 euro (2.500 dollar) – inclusief een cocktailreceptie, diner én foto met Blair. (NRC)