Bestuur weg van woningcorporatie

Zwolle, 17 dec. Voorzitter van de raad van bestuur Micha Helbig en directeur Gurbe van Akkeren van woningcorporatie deltaWonen in Zwolle hebben met de raad van commissarissen overeenstemming bereikt over hun vertrek. Volgens interim-bestuurder en lid van de raad van commissarissen, Bert Vroon, was er sprake van ”onverenigbaarheid van karakters”. Dat is vanmorgen meegedeeld aan het personeel van deltaWonen, eigenaar van 16.000 woningen in Zwolle en omgeving. Vroon stelt dat deltaWonen een gezonde corporatie is met een goede strategie. ”Maar om te voorkomen dat de bestuurlijke situatie van kwaad naar erger zou gaan en huurders er misschien de dupe van zouden worden, is hiertoe besloten.” Helbig was twaalf jaar bestuursvoorzitter, Van Akkeren anderhalf jaar directeur.