3 Inschrijven

Ein-de-lijk een kerstmannenloop

Santa Run

www.q-music.nl

Altijd al in een kerstmanpak door de stad willen rennen? Radiozender Q-music organiseert op vrijdag 21 december naar eigen zeggen de eerste kerstmanloop in Nederland. In het buitenland is de Santa Run al een ware trend. In steden als Londen, Las Vegas, Sydney en Milaan hijsen jaarlijks honderden mensen zich eind december in een kerstmanpak om een flinke tocht door de binnenstad af te leggen. De Nederlandse variant wordt gehouden in het centrum van Rotterdam. Het parcours, dat vijf kilometer lang is, gaat ondermeer over de Erasmusbrug en het Noordereiland. Meedoen aan de kerstmanloop is gratis. De borg van tien euro krijg je op de dag van de loop weer retour. Het kerstmannenpak mag je na afloop houden. Inschrijven kan in principe tot vrijdag 21 december, 12.00 uur. Maar, let wel: het aantal deelnemers is beperkt. (RH)