1 uit eten met iens

’t Vlaamsch Broodhuys

Utrecht, Nachtegaalstraat 54Telefoon (030) 231 61 53Keuken open ma vanaf 11.00, di-vr 9.00-18.30, za tot 17.00, zo geslotenGemiddelde prijs ontbijt 7,50 euroCategorie: Ontbijten buiten de deur

Deze nevenvesting van de hippe bakker uit de Haarlemmerstraat in Amsterdam heeft een zeer ruime keuze aan brood, zowel om ter plekke op te eten of om mee te nemen. Wees er wel vroeg bij: later op de dag kan de zaak al door de voorraad heen zijn. De vriendelijke en oplettende studenten zijn erg behulpzaam en passen goed bij de moderne, witte, maar toch sfeervolle inrichting. Peperduur, maar werkelijk overheerlijk.

Uitstekend | Als import-Duitser kun je hier eindelijk eens goed zuurdesembrood kopen. Los daarvan is ook het andere gebak zeer aan te raden, de brownies zijn erg machtig en lekker. Enig minpunt: als je laat komt, kan het een en ander uitverkocht zijn... (12-07-2007 M. J. te Utrecht)

Goed | Heerlijk brood en redelijke taartjes, maar de prijzen zijn absurd hoog. Zeker als je die gaat omrekenen naar het gewicht van het brood. Dit wordt overigens snel keihard, dus je moet kiezen: óf snel opeten óf niet te veel inslaan. (15-07-2007 A. D. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee op nrc.nl/iens