Miss België spreekt geen Nederlands

Alizee.jpgDit is Alizée Poulicek (20) uit Hoei, bij Luik. Sinds gisteren mag ze zich Miss België noemen. Ik heb niet gekeken, maar ik neem aan dat ze haar uitverkiezing vooral te danken heeft aan haar uiterlijk.

Maar Alizée Poulicek moest niet alleen mooi zijn. Ze moest ook wat zeggen. En, ai, ex-miss België Ann Van Elsen, stelde haar een vraag in het Nederlands. De Franstalige Alizée begreep het niet. De vraag moest worden herhaald - in het Frans.

,,Het was voor Alizée onmogelijk om in het Nederlands te antwoorden, waarop ze werd uitgejouwd door het publiek”, aldus het verslag op de website van Het Laatste Nieuws. De krant is, net als De Standaard, meteen een internetpoll begonnen: Moet Miss België perfect tweetalig zijn?

Veel lezers reageren: ,,Ik vind dat een miss op z’n minst frans /nederlands en engels moet kunnen spreken! Kvind zelfs als je dat niet kan al niet niet meer hoeft de ddelnemen aan de voor ronde’s .Hier is duidelijk nog eens een voorbeeld van het conflict vlaams en franstalig! Wij vlaamingen leren tenminste Frans en spreken het ook die franstaligen kunnen het zelf niet of willen het gewoon niet leren! Het is een schande voor belgië!!!!!”

Voer voor Franstaligen: die hoor je soms klagen dat Vlamingen zelf hun taal niet goed beheersen. Dus waarom zouden zij dan Nederlands moeten leren?