Winterweer

De temperaturen gaan dit weekeinde nog verder omlaag. Vanmiddag ligt de temperatuur op de meeste plaatsen nog tussen 2 en 4 graden boven nul. Morgen blijft het lokaal de hele dag vriezen. Daarbij is de kans op zon vandaag het grootst in het zuiden en oosten; morgen breidt het gebied met opklaringen zich uit. Bepalend voor het weer is een hogedrukgebied boven Denemarken. In Nederland waait een oostelijke wind waarmee in eerste instantie vooral hoog in de atmosfeer koude lucht wordt aangevoerd. Daaraan vooraf gaat een wolkenzone die vandaag boven het westen en noorden van het land blijft slepen. De zon kan moeilijk een gaatje vinden. In het noordwesten kan in de ochtend wat regen of sneeuw vallen. Het oosten en zuiden van het land raken geleidelijk buiten de bewolking en zien de zon in de loop van de dag doorbreken. Daar blijft het droog. Het wordt tussen 2 en 4 graden en in de avond lijkt het op steeds meer plaatsen te gaan vriezen. Er waait een zwakke tot matige, oostelijke tot noordoostelijke wind. Morgen en daarna vriest het ’s nachts licht, overdag is het nauwelijks boven nul.