Vopak eigenaar terminal Estland

ROTTERDAM, 15 dec. Tankopslagbedrijf Vopak wordt volledig eigenaar van de zogenoemde Pakterminal in Tallinn, Estland. Het Rotterdamse bedrijf neemt de resterende 50 procent in de terminal over van andere aandeelhouders voor een onbekend bedrag, zo maakte Vopak gisteren bekend. Pakterminal heeft 33 opslagtanks met een totale capaciteit van 305.200 kubieke meter. Er zijn drie aanlegsteigers voor zeeschepen en verschillende stations voor het laden en lossen van tankauto`s en treinwagons. Vopak meldde tevens dat het een samenwerking nastreeft tussen Pakterminal en de eigenaren van EOS, een andere terminal in Tallin. Hiertoe voert Vopak nu een boekenonderzoek uit. De terminals van EOS hebben veertig opslagtanks met een totale capaciteit van 435.000 kubieke meter en drie steigers voor zeeschepen.