Vedior: conclusies VEB `voorbarig`

AMSTERDAM, 15 dec.Uitzendconcern Vedior noemt conclusies die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eerder trok rondom vermeende handel met voorkennis `voorbarig`. Dat heeft Vedior gisteren in een brief aan de beleggersclub laten weten. Afgelopen woensdag diende de VEB een schadeclaim in bij Vedior. De uitzender zou ”niet adequaat” zijn omgegaan met koersgevoelige informatie rondom de overname door branchegenoot Randstad. Vedior onderschrijft de noodzaak van het onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) momenteel verricht. ”Dit onderzoek is van groot belang voor Vedior en haar aandeelhouders. Wij gaan ervan uit dat u dat belang onderschrijft. De AFM is net begonnen met haar onderzoek. De conclusies in uw brief zijn daarom voorbarig”, zo schrijft de uitzender aan de VEB. Op vrijdagochtend 30 november steeg de koers van Vedior in het eerste anderhalve uur met bijna 20 procent. De AFM legde de handel stil. Een uur later maakte Vedior bekend oriënterende gesprekken te voeren met Randstad.