Televisie Voorkeur

Dalziel en Pascoe, misdaadserie. Afl.: Houdini’s ghost, Canvas, 21.35-23.15u. Picture Shows: DI Peter Pascoe (COLIN BUCHANAN) and Det Supt Andy Dalziel (WARREN CLARKE). Det Supt Andy Dalziel (WARREN CLARKE) and DI Peter Pascoe (COLIN BUCHANAN) struggle to track down a serial killer-with a penchant for words. Sublimely confident, the killer leaves a "dialogue" for the police to find after each murder. The photography may only be used for publicity purposes in connection with the broadcast of the programme as licensed by BBC Worldwide Ltd and must carry the shown copyright legend. It may not be used for any commercial purpose without a licence from the BBC. © BBC 2002 BBC

actualiteiten

Terzake zaterdag: Het vrije Rusland. Twee uitgesproken politieke moorden van de laatste jaren doen in Rusland geen stof meer opwaaien. Poetin heeft de hand in alles en elke dissident krijgt problemen. Canvas, 20.15-20.50u.

informatief

Nostalgia tv. Met o.a. Roy Orbison, Johnny Jordaan, Sammy Davis jr., Harry Mulisch, Duke Ellington, Gerard Reve en Jacques Brel. Ned. 1, 13.05-14.45u.

Door de ogen van... Gerti Bierenbroodspot, beeldend kunstenaar, bezoekt op uitnodiging van Stichting Vluchteling Jordanië. Ned. 2, 17.00-17.25u.

Vroege vogels. Over de kleine wintervlinder, vergiftigde roofvogels, een herintroductieprogramma voor otters in Nederland en klimaatbosjes die voorbijgangers bewust moeten maken van milieubelasting en aanzetten tot verantwoord energiegebruik. Ned. 2, 18.00-18.35u.

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal. Het dictee is geschreven door kinderboekenschrijfster Francine Oomen en net als de volwassenenversie opgenomen in de Eerste Kamer der Staten Generaal. De jury bestaat uit de presentatoren Jurre Bosman van School TV en Bart Meijer van Het Klokhuis. Ned. 3, 20.00-20.35u.

Verre verwanten. Speelse zoektocht naar de roots van Stephanie de Brauw en Harm Edens. Ned. 2, 20.15-21.10u.

PREMtime - Hoezo No go? Prem Radhakishun en de jonge Marokkaan Jalal Bouzamour gaan op een scooter Slotervaart in ‘om de temperatuur in no-golië te meten’. Ned. 3, 20.35-21.10u.

Return to sender. Zoektocht van Katja Schuurman naar bijzondere producten uit de armste regio’s van de wereld. Afl.: Kenia. Aan de oevers van het Victoriameer voltrekt zich een ecologische en humanitaire ramp. De exotische waterhyacint overwoekert de kustlijn. Ned. 3, 21.40-22.30u.

kunst

MuseumGasten. Tania Kross en Cees van Drongelen gaan naar het Stedelijk Museum in Den Bosch. Ned. 2, 17.25-17.45u.

Nieuw in Nederland. Over aanwinsten van musea: Studie voor Bleekveld te Zweeloo van Max Liebermann in het Drents Museum in Assen. Ned. 2, 17.45-18.00u.

documentaire

Antoni Tápies. De schilderijen van de Catalaans-Spaanse kunstenaar Tápies, met vaak verwijzingen naar het alfabet, tonen zijn liefde voor de mystiek, maar symboliseren soms ook de politieke strijd in Spanje. Ned. 1, 12.00-13.00u.

Portret Henk Kroes. Volgende week neemt Henk Kroes afscheid als directeur van It Fryske Gea, ijsmeester en voorzitter van de Elfstedentocht. Ned. 2, 12.26-13.00u.

Terug. Tweede aflevering van een vierdelige serie documentaires waarin uitgeprocedeerde asielzoekers die terugkeren naar hun land van herkomst worden gevolgd. Hoe redden ze zich in hun geboorteland? Hebben de mensen die terugkeren zicht op een nieuw bestaan? Ned. 2, 16.05-17.00u.

amusement

Het Nieuwe Circus. Compilatie waarin optredens te zien zijn van de Franse gezelschappen Collectif AOC en Rasposo en de Nederlandse groep ISH, die streetculture en theater combineert. Ned. 1, 16.05-17.00u.

Dit was het nieuws. Satirisch programma, gepresenteerd door Harm Edens. Gasten: Michiel van Erp (toneelregisseur en documentairemaker) en Maryam Hassouni (Nederlands-Marokkaans actrice). Ned. 1, 21.30-22.10u.

Raymann is laat. Met minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar en Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Willem Holleeder. Ned.1, 22.05-22.55u.

muziek

Kindersongfestival. Finale van VARA’s Kinderen voor Kinderen Songfestival. De winnaars van alle provincies strijden om de eerste plaats. Ned. 3, 19.00-20.00u.

Nacht van 3voor12. De Song van het Jaar, gekozen door het publiek van 3VOOR12. Met live bijdragen van onder meer Goose en Moke. Vanuit de Desmet Studio’s in Amsterdam. Ned. 3, 01.20-05.25u.

sport

RTL Voetbal: Eredivisie. Samenvattingen van de vandaag gespeelde wedstrijden uit de Eredivisie. RTL 4, 22.30-23.50u.