Radio Voorkeur

Opium. Peter de Baan, regisseur van de nieuwe musical Billie Holiday, is te gast. Het leven van de jazz- en blueslegende wordt op toneel vertolkt door Ruth Jacott. Ook is conservator Hans Janssen te gast. In zijn boek Mondriaan - Collectie Gemeentemuseum Den Haag beschrijft hij aan de hand van de werken uit de collectie van het Gemeentemuseum de ontwikkeling en het leven van Mondriaan. Radio 1, 19.00-20.00u.

Pianistenuur. Aandacht voor Cédric Tiberghien. In 1998 won hij het Marguerite Long Concours van Parijs en begon hij aan een succesvolle internationale carrière. Tiberghien is een typisch product van de Franse pianoschool. Muziek in deze aflevering: Chopin: Ballade nr. 2 op. 38. Bach: Partita nr 2 BWV 826. Debussy: Masques en D’un cahier d’esquisses. Chopin: Ballade nr 4 op. 52. Radio 4, 18.00-19.00u.

AVRO Nachtdienst. Het nachtradioprogramma waarin vragen van luisteraars worden beantwoord door wakkere medeluisteraars bestaat vannacht 25 jaar. Inmiddels zijn er zo’n 12.500 vragen gesteld. De jubileumuitzending is op Radio 1 van 01.00-07.00u.