Radio Voorkeur

O.V.T. Geert Mak praat met gasten over gebeurtenissen in 1917, het jaar dat centraal staat in aflevering 6 van In Europa. Verder aandacht voor de geschiedenis van de duivenmelkers in Den Haag. Radio 1, 10.00-12.00u.

Discotabel. Nieuwe cd’s besproken door pianist Lodewijk Collette, Jeroen Weierink en Pieter Jan Belder. Radio 4, 16.30-18.02u.

Opium. Aus Greidanus over een marathonvoorstelling van Toneelgroep De Appel, waarin de verhalen van Odysseus van Homerus centraal staan. Hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble Bart Schneemann vertelt over het aankomend Nieuwjaarsconcert met als thema ‘Nacht’. Radio 1, 19.04-20.04u.

Radio Atelier: Douchen in het donker. Documentaire waarin tien mensen vertellen over hun anorexia, boulimia en andere eetstoornissen. Aangrijpende interview- en dagboekfragmenten wisselen elkaar af. Zelfhaat , maar ook inzicht en vechtlust zijn terugkerende thema's. Een gepassioneerd verhaal over mensen die worstelen met lichaam, eten en geest. Radio 1, 21.04-22.00u.