In Mekka gaat de Haj weer beginnen

In Mekka gaat de Haj weer beginnen Mekka, 15 dec. Pelgrims staan in de rij bij een Kentucky Fried Chicken fastfoodrestaurant in Mekka. In deze heilige islamitische plaats worden 1,5 miljoen pelgrims verwacht voor de Haj, de grote pelgrimstocht die iedere moslim wordt geacht ten minste eens te hebben gemaakt. De Haj, die een keer per maanjaar plaatsheeft, begint maandag. Voor de pelgrimstocht zijn moslims uit 100 landen naar Saoedi-Arabië gereisd. De Saoedische autoriteiten hebben weer alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen om ongelukken te voorkomen. Vorig jaar werden er geen grote incidenten gemeld, maar in januari 2006 werden 360 mensen doodgedrukt tijdens een van de rituelen van de Haj. Foto Reuters Muslim pilgrims line up at a KFC restaurant outside the Grand Mosque in Mecca December 13, 2007. Around 1.5 million Muslims from around the world are expected to arrive in Saudi Arabia for the haj pilgrimage. REUTERS/Ali Jarekji (SAUDI ARABIA) REUTERS