Ajax-PSV is duel van zoekende topclubs

Op de derde ‘superzondag’ in de eredivisie wordt maar één topwedstrijd gespeeld. De eerste van de twee aantrekkelijke eredivisieduels, die tussen Feyenoord en AZ in De Kuip, staat namelijk voor vanavond gepland. Morgen staat in de Arena de wedstrijd tussen koploper Ajax en nummer twee PSV op het programma.

Ajax’ interim-trainer Adrie Koster hoopt op duidelijkheid over de staat waarin zijn jonge ploeg verkeert. „PSV heeft een sterke, ervaren ploeg”, zei Koster gisteren. „De verschillen op de ranglijst zijn heel klein. PSV staat slechts één puntje achter ons. Na dit duel wordt echt duidelijk op welk niveau we zitten.”

Collega Jan Wouters van PSV heeft andere zorgen. De landskampioen verloor de laatste twee wedstrijden. Vorige week vrijdag mocht de ploeg blij zijn dat het bij 4-2 bleef tegen Roda JC en afgelopen woensdag toonde een gedecimeerd Internazionale in de Champions League aan dat de club op internationaal niveau niet tot de elite behoort. Wouters putte enige hoop uit de nederlaag (1-0), omdat PSV met tien man lange tijd overeind bleef.

„Ik zie die nederlaag tegen Roda JC vooral als een incident”, zei Wouters gisteren. „We liepen met zijn allen te veel naar voren. Vooral na de 1-0 van Roda deden teveel spelers dingen die ze niet moesten doen. Tegen Internazionale stond de ploeg goed en hebben we met tien man nog aardig wat kansen afgedwongen. Dat geeft wel vertrouwen voor het duel met Ajax.” (ANP)