WEEGEE in het Foam

WEEGEE in het Foam Foam sluit het jaar 2007 af met een tentoonstelling van het werk van de legendarische fotojournalist Weegee. Weegee is chroniqueur van de schaduwzijde van New York tijdens de jaren dertig en veertig. Hij toont een stad getroffen door economische malaise die lijdt onder werkloosheid, armoede, misdaad, geweld en corruptie. Het merendeel van Weegee’s foto’s zijn genomen gedurende de nacht en worden gekenmerkt door genadeloos flitslicht, harde contrasten en subtiele kadrering. Foam toont 220 unieke vintage prints door hemzelf afgedrukt en veelal gesigneerd. Alle werken komen uit de collectie Berinson. V.a. 14 dec t/m 5 mrt. Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl Weegee The critic, 22 November 1943 © Weegee (Arthur Fellig)/International Center of Photography/Getty Images

Foam sluit het jaar 2007 af met een tentoonstelling van het werk van de legendarische fotojournalist Weegee. Weegee is chroniqueur van de schaduwzijde van New York tijdens de jaren dertig en veertig. Hij toont een stad getroffen door economische malaise die lijdt onder werkloosheid, armoede, misdaad, geweld en corruptie. Het merendeel van Weegee’s foto’s zijn genomen gedurende de nacht en worden gekenmerkt door genadeloos flitslicht, harde contrasten en subtiele kadrering. Foam toont 220 unieke vintage prints door hemzelf afgedrukt en veelal gesigneerd. Alle werken komen uit de collectie Berinson.

V.a. 14 dec t/m 5 mrt. Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl