Vertrekstrategie Irak in De Balie

Op 10 dec (20u30) is er een aflevering van ‘Het strijdtoneel’ over de mogelijke exit-strategieën van de Amerikanen en de gevolgen voor Irak. Nu er na ruim vier jaar nog altijd geen zicht is op een militaire - laat staan een politieke - oplossing voor Irak, lijkt het vertrek van (een groot deel van) de Amerikaanse troepen en hun partners slechts een kwestie van tijd. Tegenstanders van de oorlog eisen terugtrekking van de troepen of in elk geval een definitief tijdschema. Deze aflevering van Het Strijdtoneel staat in het teken van de mogelijke exit-strategieën van de Amerikanen en de gevolgen voor Irak. Sprekers: Ivo Daalder en Joris Luyendijk. Voertaal: Engels. De Balie, Amsterdam. Res: 020-5535100 & www.debalie.nl A U.S. Marine inspects the remains of a vehicle destroyed by a roadside bomb Wednesday, killing 14 Marines and a civilian interpreter, in Barwana, near Haditha, Iraq, Thursday, Aug. 4, 2005. This was the deadliest roadside bombing suffered by American forces in the Iraq war. (AP Photo/Jacob Silberberg) Associated Press

Op 10 dec (20u30) is er een aflevering van ‘Het strijdtoneel’ over de mogelijke exit-strategieën van de Amerikanen en de gevolgen voor Irak. Nu er na ruim vier jaar nog altijd geen zicht is op een militaire - laat staan een politieke - oplossing voor Irak, lijkt het vertrek van (een groot deel van) de Amerikaanse troepen en hun partners slechts een kwestie van tijd. Tegenstanders van de oorlog eisen terugtrekking van de troepen of in elk geval een definitief tijdschema. Deze aflevering van Het Strijdtoneel staat in het teken van de mogelijke exit-strategieën van de Amerikanen en de gevolgen voor Irak. Sprekers: Ivo Daalder en Joris Luyendijk. Voertaal: Engels.

De Balie, Amsterdam. Res: 020-5535100 & www.debalie.nl