tv-aanraders

Het Huis Anubis (laatste afl.)Nickelodeon, 19.25-20.00u

Voorlopig laatste aflevering van de populaire jongerenserie over geheimzinnige toestanden op een internaat. Serie won in oktober de Kinderkastprijs op het Cinekid-festival.

Welkom in NederlandNed.2, 19.20-19.55u.

Michiel van Erp (Pretpark Nederland) onderzoekt hoe autochtoon Nederland de integratie van allochtonen probeert te bevorderen. De Turkse Ferdun Adak gaat voor het eerst op visite bij zijn Rotterdamse onderbuurvrouw.

KlimaatshowNed.2, 20.25-22.00u.

Vijf jonge mensen zoeken oplossingen voor het klimaatprobleem. Hoe moet Nederland er over dertig jaar uitzien? Een jury onder leiding van weerman Erwin Kroll beoordeelt de plannen op haalbaarheid, het innovatiegehalte en de bijdrage aan een duurzamer Nederland.

Kingdom België 1, 22.05-22.55u.

Dramaserie trok in Groot-Brittannië zes miljoen kijkers. Notaris Peter Kingdom (Stephen Fry) wordt gerespecteerd door de excentrieke inwoners van het stadje Market Shipborough. Maar zijn leven wordt overschaduwd door de mysterieuze verdwijning van zijn broer Simon.

Groot Kinderdictee der Nederlandse TaalNed.3, zaterdag , 20.00-20.35u.

Zestig Nederlandse kinderen uit groep 8 nemen tegen elkaar op. Francien Oomen schreef het dictee, Philip Freriks leest voor. Woensdag vindt de ‘grotemensenversie’ plaats.

Nacht van 3voor12Ned.3, zaterdag, 01.20-05.25u.

3voor12 trekt het archief open en presenteert de muzikale hoogtepunten van 2007. Met unieke sessies van bijvoorbeeld Pete Philly en Kate Nash, en indrukwekkende optredens van Moke en de Editors. Ook wordt de Song van het Jaar gekozen. En wat zullen de grote namen van 2008 zijn? Presentatie o.a. Eric Corton.

Boer zoekt VrouwNed.1, zondag, 20.20-21.30u.

Yvon Jaspers helpt opnieuw vrijgezelle boeren aan de vrouw. Dit jaar is er voor het eerst ook een alleenstaande boerin op zoek naar de liefde: de 27-jarige Drentse Agnes.