The Sleeping Beauty

The Sleeping Beauty Meer dan 115 jaar na de première in Sint-Petersburg geldt The Sleeping Beauty (Doornroosje) van choreograaf Petipa en componist Tsjaikovski nog altijd als het kroonjuweel van het klassieke-balletrepertoire. Het Nationale Ballet brengt The Sleaping Beauty , dat oorspronkelijk bestemd was voor het hof van de Russische tsaar, met prachtige decors en mooie kostuums. Het is gebaseerd op het zeventiende-eeuwse sprookje La Belle au Bois Dormant van Charles Perrault over de prinses die, nadat ze zich heeft geprikt aan een spinnewiel, honderd jaar blijft slapen om dan door een prins wakker gekust te worden. The Sleeping Beauty t/m 1 jan in het Muziektheater, Amstel 3, Amsterdam. Res 020-6255455. 'Sleeping Beauty' Choreography: Peter Wright On the picture Sofiane Sylve a production by het Nationale Ballet Postbus 16486 1001 RN Amsterdam - the Netherlands telefoon: 020 551 82 25 telefax: 020 551 80 70 e-mail: info@het-ballet.nl www.hetnationaleballet.nl Wright, Peter

Meer dan 115 jaar na de première in Sint-Petersburg geldt The Sleeping Beauty (Doornroosje) van choreograaf Petipa en componist Tsjaikovski nog altijd als het kroonjuweel van het klassieke-balletrepertoire. Het Nationale Ballet brengt The Sleaping Beauty , dat oorspronkelijk bestemd was voor het hof van de Russische tsaar, met prachtige decors en mooie kostuums.

Het is gebaseerd op het zeventiende-eeuwse sprookje La Belle au Bois Dormant van Charles Perrault over de prinses die, nadat ze zich heeft geprikt aan een spinnewiel, honderd jaar blijft slapen om dan door een prins wakker gekust te worden.

The Sleeping Beauty t/m 1 jan in het Muziektheater, Amstel 3, Amsterdam. Res 020-6255455.