Televisie Overige films

Wild Things (John McNaughton, 1998, VS). Film zet de toeschouwer steeds op het verkeerde been in deze broeierige wie-doet-het-met-wie-filmg. Modelleraar Matt Dillon wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Ook met Kevin Bacon, Bill Murray, Theresa Russell. Net5, 20.30-22.30u.

Rat Race (Jerry Zucker, 2001, VS/Canada). Merkwaardig ouderwetse formulefilm over soort anarchistische vossenjacht, laat komische stijlen van Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cuba Gooding jr. en John Cleese totaal niet op elkaar aansluiten. RTL4, 20.30-22.35u.

Trapped (Luis Mandoki, 2002, VS). Minder geloofwaardige thriller waarin psychopathische Kevin Bacon met zijn vrouw Courtney Love rijkeluiskinderen ontvoert. RTL5, 20.30-22.30u.

* Places in the Heart (Robert benton, 1984, VS). Sentimentele lofzang op het Amerikaanse landleven en deugden als barmhartigheid, wilskracht en geloof zorgde eertijds samen met films als Country en The River voor een bescheiden Amerikaanse ‘Heimatwelle’. In het Texas van de jaren dertig houdt kranige weduwe Sally Field haar katoenplantage draaiende ondanks menig tegenslag. Majestueuze fotografie van Nestor Almendros. RTL5, 20.30-22.35u.

Na cidade vazia / Hollow City (Maria João Ganga, 2004, Angola/Port). Speelfilmdebuut volgt een tien-jarige, Angolese oorlogswees die probeert te overleven in hoofdstad Luanda. Heftig slot. Ned.2, 23.55-1.45u.

Sansa (Siegfried, 2003, Frankrijk). Muzikant-regisseur Siegfried maakte uit de losse pols een registratie van de anarchistische zwerftocht van een flierefluiter door Europa en Azië. Soort hommage aan de vrijheid. België 2, 0.15-2.20u.