Singapore Airlines ontkent interesse in overname Alitalia

Rotterdam, 14 dec. Singapore Airlines (SIA) ontkent dat het is geïnteresseerd in overname van het verlieslijdende Alitalia. De Italiaanse maatschappij zei gisteren dat, na Air France-KLM en het Italiaanse Air One, een derde bieder zich had gemeld voor het overnemen van het staatsaandeel van 49,9 procent in het bedrijf. Alitalia zou een brief hierover hebben ontvangen van Singapore Airlines Holdings. In een verklaring uit Singapore staat: ”SIA verklaart dat het geen bod heeft gedaan op Alitalia en ook geen intentie heeft dit te doen. Voor zover Singapore Airlines Ltd. weet, bestaat de firma Singapore Airlines Holdings niet.” De raad van bestuur van Alitalia beslist dinsdag met wie het bedrijf verder gaat onderhandelen over een overname.