Russische sprookjes

Russische sprookjes In het Groninger Museum begint op 15 december de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden . Hoewel sprookjes al honderden jaren in de folkloretraditie voorkwamen, werden ze pas in de 19de eeuw een volwaardig thema in de schilderkunst. De aandacht voor Russische legenden en sprookjes bloeide in deze periode op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen op de traditie die uiting gaf aan het echte Rusland. Tijdens deze expositie kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar meedoen aan een de Russische Sprookjesspeurtocht. Bij deze speurtochten ben je zelf je eigen rondleider door het museum. Russische Sprookjes. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Inl 050 3666555 Elena Polenova, 'Ducks save Filipko', llustration for the fairy tale ‘Synko-Filipko’, 1890-s, Gouache, Indian ink, brush, pencil on paper, measurements 30.8 x 22.3 cm, Courtesy State

In het Groninger Museum begint op 15 december de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden . Hoewel sprookjes al honderden jaren in de folkloretraditie voorkwamen, werden ze pas in de 19de eeuw een volwaardig thema in de schilderkunst. De aandacht voor Russische legenden en sprookjes bloeide in deze periode op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen op de traditie die uiting gaf aan het echte Rusland. Tijdens deze expositie kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar meedoen aan een de Russische Sprookjesspeurtocht. Bij deze speurtochten ben je zelf je eigen rondleider door het museum.

Russische Sprookjes. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Inl 050 3666555