Radio Voorkeur

Desmet live. Schrijver Eric de Kuyper over zijn nieuwste boek Het teruggevonden kind, Aaf Brandt Corstius, dagelijks columnist bij nrc.next bespreekt de nieuwe tijdschriften en glossy’s in de kiosken en een panelgesprek over Geert Maks historische televisieserie In Europa. Radio 5, 18.05-19.50u.

NPS Kunststof. Gesprek over de integratie van de Nederlandse snelwegen in het omringende landschap. Architect Wilfried van Winden laat in De diabolische snelweg zien hoe deze ontwerptraditie in ons land ontstond. Het boek, geschreven met stedenbouwkundige Wim Nijenhuis, is tevens een pleidooi voor snelwegen in de stad. Radio 1, 19.04-20.00u.

Legendarisch Live. Concertopnamen van Paul McCartney, opgenomen op 28-6-2007 in Los Angeles. Met nummers van zijn laatste album, zoals Dance tonight, maar ook liedjes van The Beatles, waaronder Hey Jude. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. Eerder aangekondigd maar toen uitgesteld gesprek met journalist en oud-nieuwslezer Gijs Wanders, die net terug is uit Uruzgan waar hij de sfeer vastlegde in een reportage. Radio 1, 0.02-1.00u.