Picasso en 7up

Picasso en 7up Het Gemeentemuseum in Den Haag toont vanaf 15 december een grote selectie van Picasso’s werken. Naast olieverfschilderijen zijn ook beelden, keramieken, tekeningen en prenten te zien. De tentoonstelling Picasso in Den Haag toont vooral de latere werken van de kunstenaar zien. Op dezelfde dag wordt de expositie 7up geopend. Hier is werk te zien van 7 kunstenaars die in 2007 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten afstudeerden. Onder deze kunstenaars bevinden zich o.a. Lilian Kreutzberger, Niels Broszat en Sooreh Hera. Deze laatste kwam in opspraak n.a.v. een foto en een filmpje uit haar project Adam en Ewald. Picasso 6 De Uil, 1952, Gebakken witte klei, 33 x 24 x 37,5 cm, Collectie Ludwig Museum, Keulen, c/o Beeldrecht Amsterdam

Het Gemeentemuseum in Den Haag toont vanaf 15 december een grote selectie van Picasso’s werken. Naast olieverfschilderijen zijn ook beelden, keramieken, tekeningen en prenten te zien. De tentoonstelling Picasso in Den Haag toont vooral de latere werken van de kunstenaar zien. Op dezelfde dag wordt de expositie 7up geopend. Hier is werk te zien van 7 kunstenaars die in 2007 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten afstudeerden. Onder deze kunstenaars bevinden zich o.a. Lilian Kreutzberger, Niels Broszat en Sooreh Hera. Deze laatste kwam in opspraak n.a.v. een foto en een filmpje uit haar project Adam en Ewald.

Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41 Den Haag. 070- 3381111 en www.gemeentemuseum.nl