Otto Gleichman

Otto Gleichman Otto Gleichmann (1887-1963) woonde en werkte in de jaren twintig en dertig in Hannover waar hij een kring van avantgarde-kunstenaars om zich heen bracht. Hij was bevriend met Kurt Schwitters en kende Paul Klee en Kandinsky. In het Chabotmuseum is een overzichtsexpositie van hem ingericht. In de heldere architectuur van het gebouw komt zijn nogal donkere maar zeer aangrijpende werk uitstekend tot zijn recht. Carnaval, figuren op straat, cabaret, alles wat Gleichmann schilderde heeft een diepe gelaagdheid. Wie de tekeningen ziet die hij in 1917 aan het front maakte, weet waar hij bang voor was.

Otto Gleichmann (1887-1963) woonde en werkte in de jaren twintig en dertig in Hannover waar hij een kring van avantgarde-kunstenaars om zich heen bracht. Hij was bevriend met Kurt Schwitters en kende Paul Klee en Kandinsky. In het Chabotmuseum is een overzichtsexpositie van hem ingericht. In de heldere architectuur van het gebouw komt zijn nogal donkere maar zeer aangrijpende werk uitstekend tot zijn recht. Carnaval, figuren op straat, cabaret, alles wat Gleichmann schilderde heeft een diepe gelaagdheid. Wie de tekeningen ziet die hij in 1917 aan het front maakte, weet waar hij bang voor was.

Otto Gleichmann t/m 2 maart Chabot Museum, Museumpark 11, Rotterdam. Di-za 11-16u30, za 11-17u, zo 12-17u.