Oranje beëindigt kwalificatiereeks WK in Schotland

Amsterdam, 14 dec. Het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in Zuid-Afrika (2010) op 10 september 2008 uit tegen Macedonië. De eerste speelronde van groep 9, op 6 september, is Oranje vrij en wordt benut voor een oefenwedstrijd. Dat was wegens de Zomerspelen en de late start van de competitie 2008-2009 ook een uitgangspunt van de KNVB in de onderhandelingen over het speelprogramma, vanmorgen in Amsterdam. De consequentie is wel dat Nederland voor het laatste duel op 9 september 2009 op bezoek moet bij Schotland. Nederland ontvangt de Schotten op 28 maart 2009. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Oranje oefent dit jaar op 20 augustus in Moskou tegen Rusland en op 19 november thuis tegen Zweden.