Op zo’n man vallen vrouwen

Liaisons Dangereuses Het Nationale Toneel speelt Liaisons dangereuses, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het koppel gevaarlijke verleiders. Scholten van Aschat maakt van zijn graaf Valmont geen grijnzende sater, zoals John Malkovich in de verfilming uit 1989. Hij heeft een slecht zittend pak, met een vestje dat zijn buikje overdreven accentueert. Zijn oprukkende kaalheid benadrukt hij door het haar plat op zijn hoofd te plakken. Hij heeft ook nog ijdele hakjes, zodat hij oogt als een flamencodanser op leeftijd. Hij speelt onnadrukkelijk en rustig, een perfect mengsel van onverstoorbare rust en kwetsbaarheid. Goed gezien. Op zo’n man vallen vrouwen. Tournee t/m 26 jan. Inl www.nationaletoneel.nl Den Haag, 06-10-07. Beeld uit de voorstelling "Liaisons dangereuses" naar P.Choderlos de Laclos onder regie van Johan Doesburg bij het Nationale Toneel. Met o.a. Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel speelt Liaisons dangereuses, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het koppel gevaarlijke verleiders. Scholten van Aschat maakt van zijn graaf Valmont geen grijnzende sater, zoals John Malkovich in de verfilming uit 1989. Hij heeft een slecht zittend pak, met een vestje dat zijn buikje overdreven accentueert. Zijn oprukkende kaalheid benadrukt hij door het haar plat op zijn hoofd te plakken. Hij heeft ook nog ijdele hakjes, zodat hij oogt als een flamencodanser op leeftijd. Hij speelt onnadrukkelijk en rustig, een perfect mengsel van onverstoorbare rust en kwetsbaarheid. Goed gezien. Op zo’n man vallen vrouwen.

Tournee t/m 26 jan. Inl www.nationaletoneel.nl