Normandische mosselen

2 kilo mosselen150 g magere gerookte spekblokjes250 ml droge cider2 tenen knoflook2 eetl. fijngehakte peterselie125 ml crème fraîche

Een hoofdgerecht voor twee personen. Controleer alle mosselen. Gooi kapotte exemplaren weg. Doe dat ook met mosselen waarvan de schelpen niet dicht gaan nadat ze een tik hebben gehad.

Bak in een speciale mosselpan of grote pan de spekblokjes uit. Leg de mosselen in de pan en giet de cider er op. Drink de rest van de koele cider op bij dit gerecht. Knijp de tenen knoflook boven de mosselen uit. Breng de cider aan de kook. Kook de mosselen ongeveer 5 minuten.

Schud ze tijdens het koken om. Schud als alle mosselen open zijn de crème fraîche en peterselie door de mosselen. Warm goed door. Zet de pan op tafel. Verdeel mosselen, spekjes en het smakelijk kookvocht dat uiteraard ook wordt genuttigd over diepe borden.

Eet er friet of warm (stok)brood bij.

Anne Scheepmaker

Morgen: Rode wijnsaus voor rood vlees

    • Anne Scheepmaker