NeoRealismo

‘Neorealismo in fotografie OP KOMST Ruim 200 foto’s van grote namen uit de Italiaanse fotografie, als Federico Patellani, Pietro Donzetti, Mario Giacomelli, Mario de Biasi en Franco Pinna, zijn voor het eerst samen te zien in de grote internationale tentoonstelling NeoRealismo. De nieuwe fotografie in Italië 1932-1960. Het Neorealisme in Italië ontstond als reactie op het fascisme, eerst nog in de film maar de na WOII ontwikkelde zich ook een fotografische stroming. Het leverde prachtige, licht heroïserende en vaak ook dramatische foto’s op van het gewone leven en bracht de werkelijkheid in het door armoede geteisterde Italië in beeld. Nieuwe fotografie in Italië 1932-60 15 dec t/m 9 mrt Nederlands Fotomuseum. R’dam 010-20304 03 www.nederlandsfotomuseum.nl.

De tentoonstelling NeoRealismo. De nieuwe fotografie in Italië 1932-1960 wordt 15 december om 17u geopend. De grote internationale expositie toont de wisselwerking tussen fotografie en film en bevat werk van o.a. Mario de Biasi, Pietro Donzetti, Mario Giacomelli, Federico Patellani en Franco Pinna. Voor de opening is er een programma met lezingen, rondleidingen en kinderactiviteiten. Ruud Visschedijk, directeur van het Fotomuseum bespreekt en toont het Neorealisme in de Italiaanse film. Aansluitend NeoRealismo-samensteller Enrica Viganò over het Neorealisme in fotografie.

(Res: reserveren@nederlandsfotomuseum.nl T/m 9 mrt Nederlands Fotomuseum, Rotterdam Inl 010-20300405 & www.nederlandsfotomuseum.nl