McLaren erkent nog meer spionage Ferrari

WOKING. Het Formule 1-team van McLaren zet de ontwikkeling van de auto voor het seizoen 2008 deels stil. De Britse renstal heeft toegegeven dat er meer informatie van het rivaliserende team van Ferrari is gebruikt dan tot nu toe naar buiten is gekomen. De spionage-affaire, die de Formule 1 het afgelopen seizoen in zijn greep hield, heeft hierdoor een nieuw hoofdstuk gekregen. McLaren werd in het net afgelopen seizoen gediskwalificeerd in het kampioenschap voor constructeurs omdat het team over onrechtmatig verkregen informatie van Ferrari beschikte. De internationale autosportbond FIA stelde vervolgens een onderzoek in naar de auto voor 2008. Als zou blijken dat er opnieuw informatie van Ferrari was gebruikt voor de ontwikkeling van die auto, zouden er zware sancties volgen.