Joseph Wright in Liverpool

Joseph Wright in Liverpool De meester van het kaarslicht Joseph Wright genoot vanuit zijn woonplaats Derby nationale bekendheid in de 18de eeuw. De expositie in de Walker Art Gallery toont schilderijen die Wright in Liverpool maakte, waar toen onder handelaren een grote vraag naar portretschilders was. Hij schilderde in de groeiende havenstad de meest intrigerende portretten, in 1769 zelfs één per tien dagen. In Wright’s taferelen springen geheime liefdesverhoudingen uit de schaduwen. Hij was een van Liverpools eerste fine art kunstenaars. Door hem werd de stad een invloedrijke kunstlocatie. T/m 24 feb 08, Joseph Wright of Derby in Liverpool, Walker Art Gallery, William Brown Street, Liverpool, 0044-1514784199 www.liverpoolmuseums.org.uk

De meester van het kaarslicht Joseph Wright genoot vanuit zijn woonplaats Derby nationale bekendheid in de 18de eeuw. De expositie in de Walker Art Gallery toont schilderijen die Wright in Liverpool maakte, waar toen onder handelaren een grote vraag naar portretschilders was. Hij schilderde in de groeiende havenstad de meest intrigerende portretten, in 1769 zelfs één per tien dagen. In Wright’s taferelen springen geheime liefdesverhoudingen uit de schaduwen. Hij was een van Liverpools eerste fine art kunstenaars. Door hem werd de stad een invloedrijke kunstlocatie.

T/m 24 feb 08, Joseph Wright of Derby in Liverpool, Walker Art Gallery, William Brown Street, Liverpool, 0044-1514784199 www.liverpoolmuseums.org.uk