Ivan Moravec en Mariss Jansons

Ivan Moravec en Mariss Jansons De Tsjechische pianist Ivan Moravec is bij het Koninklijk Concertgebouworkest en chef-dirigent Mariss Jansons de solist in een serie concerten die vooruitlopen op de Kerstmatinee. Dan klinken, op 26 december rechtstreeks te horen via Ned 2 en Radio 4, Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen door de Amerikaanse bariton Thomas Hampson en de Achtste symfonie van Dvorák. De symfonie van Dvorák besluit nu ook al vier eerdere concerten. Vooraf: de ouverture Oberon van Weber en het Derde pianoconcert van Beethoven door Ivan Moravec (1930), zijn debuut bij het KCO.

De Tsjechische pianist Ivan Moravec is bij het Koninklijk Concertgebouworkest en chef-dirigent Mariss Jansons de solist in een serie concerten die vooruitlopen op de Kerstmatinee. Dan klinken, op 26 december rechtstreeks te horen via Ned 2 en Radio 4, Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen door de Amerikaanse bariton Thomas Hampson en de Achtste symfonie van Dvorák. De symfonie van Dvorák besluit nu ook al vier eerdere concerten. Vooraf: de ouverture Oberon van Weber en het Derde pianoconcert van Beethoven door Ivan Moravec (1930), zijn debuut bij het KCO.

Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam o.l.v. Mariss Jansons: 19, 20 en 21 dec 20u15; 23 dec 14u15 res (020) 6718345