Internet Weblog van de dag

Hillary Clinton Democratic presidential hopeful Senator Hillary Clinton (D-NY) who was accompanied by her mother, Dorothy Rodham and her daughter, Chelsea Clinton speaks during a campaign stop at the Williamsburg Elementary School 08 December 2007 in Williamsburg, Iowa. This is the first appearance Chelsea has made on the campaign trail for her mother. The caucuses in Iowa are 03 January. David Lienemann/Getty Images/AFP = FOR NEWSPAPERS,INTERNET,TELCOS AND TELEVISION USE ONLY = AFP

De race van 2008. „Het was niet de week van Hillary Clinton”, schrijft correspondent Tom-Jan Meeus in zijn weblog over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar. „In de peilingen van Iowa, New Hampshire en South Carolina verzwakt ze. Haar team heeft de naam van een stelletje kwaadsprekers. De beste soundbite in het laatste debat kwam van Obama. En een prominente figuur van haar campagne in New Hampshire moest gisteren opstappen. De man had gewezen op het vroegere drugsgebruik van Obama. Obama heeft in zijn eerste – schitterende – boek, Dreams from My Father (1995), beschreven hoe hij in zijn jeugd marihuana en cocaïne gebruikte. Een groot risico, zie voorzitter Bill Shaheen van de Hillarycampagne in New Hampshire woensdag. Als de Democraten zo dom zijn Obama te kiezen, zullen de Republikeinen hem vloeren.” Clinton maakte Obama excuses. Daarna gingen ze in debat. Meeus: „Tot nu toe was Clinton bijna altijd op afstand de sterkste. Nu liep het anders. De debatleider vroeg Obama naar de vele oud-Clintonmedewerkers in zijn staf: ‘With all of the Clinton advisers on your campaign, how are you going to offer a clean break from the past?’ ‘I’d like to hear the answer to this’, interrumpeerde Clinton, grinnikend. ‘Well, Hillary, I look forward to you advising me, as well’, zei Obama.”

Weblog over de race van 2008: nrc.nl/race08