Groeten uit Florida…

…waar ik ben voor de huizenmarktcrisis. (En niet voor het weer natuurlijk.) Ik ben bezig met een stuk waarin ik een antwoord probeer te geven op de vraag of de malaise op de huizenmarkt zal overslaan op de rest van de economie. Anders gezegd: stel je hebt géén huis dat in waarde vermindert én je

florida.jpg
…waar ik ben voor de huizenmarktcrisis. (En niet voor het weer natuurlijk.) Ik ben bezig met een stuk waarin ik een antwoord probeer te geven op de vraag of de malaise op de huizenmarkt zal overslaan op de rest van de economie.

Anders gezegd: stel je hebt géén huis dat in waarde vermindert én je hebt geen aandelen die ook zware tijden doormaken (wie blijft er dan überhaupt over in de VS?), wat merk je dan van de economische problemen hier?

Het stuk - inclusief een hoofdrol voor de 65-jarige Linda Monroe die in april met pensioen gaat en toch verdrietig is - gaat volgende week mee in de krant. Dan dus meer hierover. Maar wilde toch nu al deze foto even laten zien. Ik vond deze briefkaart in een boekhandel. Achterop staat in kleine letters: “Finally found the property we can afford in Florida.”

Geestig genoeg vond ik eerder - toen ik in Californië ook aan huizenverhalen werkte - net zo’n kaart. Lijkt er opvallend veel op, niet?

fixerupper.jpg

Californië en Florida zijn precies de twee staten waar de huizenprijzen de laatste jaren (woordgrapjewaarschuwing) door het dak zijn gegaan. Ben benieuwd of de kaarten door hetzelfde bedrijf zijn gemaakt. Hoe zij daar de economie zien. Of ze bang zijn dat de markt voor de kaarten aan het inzakken is. Omdat het voor ons als redactie altijd goed is te weten wat jullie graag in de papieren krant lezen: is dat iets, een stuk over deze fabrikant(en)?