Estafetteploeg wint brons op EK

Estafetteploeg wint brons op EK Debrecen, 14 dec. Nederland heeft gisteren op de eerste dag van de EK kortebaan de eerste medaille gewonnen. Op de 4x50 meter wisselslag zwommen Nick Driebergen, Bastiaan Tamminga, Robin van Aggele en Mitja Zastrow naar de derde plaats, achter Duitsland en Rusland. Het viertal deed dat in een nationaal record: 1.35,35. De Nederlandse vrouwen maken vanavond in de finale van de 4x50 meter vrije slag ook kans op een medaille. In de series werd vanochtend de tweede tijd gezwommen, tweehonderdste achter Duitsland. Nederland zwom niet in de sterkste samenstelling. Zo ontbrak Marleen Veldhuis. Zij plaatste zich vanochtend met Femke Heemskerk ook voor de finale van de 100 vrij. Van Aggele plaatste zich gisteren al voor de finale van de 100 meter schoolslag. Op de foto deelneemsters aan de 100 meter wisselslag. Foto Reuters. Competitors swim under water during the women's 100m individual medley competition at the European Short Course Swimming Championships in Debrecen, 240 km (150 miles) east of Budapest, December 14, 2007. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY) REUTERS