een weekeinde vol sport

Eredivisie samenvattingen, RTL 4, zat 23.00 uur en zon 19.05 uur

Dit weekeinde weer topduels in de eredivisie. Dat wil zeggen, voetbalbond KNVB gaat ervan uit dat de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ (zaterdag) en PSV en Ajax (zondag) gewoon doorgaan. Door voorgenomen acties van de politie op de tijdstippen van de wedstrijden zouden er te weinig agenten kunnen zijn om de openbare orde te handhaven. Maar volgens de KNVB wordt er gewoon gevoetbald.

Buitenlands voetbal, zon Ned.1 18.00 uur en RTL 7, 22.45 uur

Niet alleen in de Nederlandse eredivisie staan klassiekers op het programma, ook in Engeland is het Super Sunday. Liverpool speelt zondag thuis tegen Manchester United (14.30 uur) en Arsenal ontvangt stadgenoot Chelsea.

Schaatsen WB sprint Erfurt, Ned. 1, zat 17.00 uur (samenvatting) en zon 13.10 uur (live)

Dit weekeinde alleen de sprintafstanden (500 en 1.000 meter) bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt. De Nederlandse mannen doen het goed op de 1.000 meter: Jan Bos (5) Erben Wennemars (6), Simon Kuipers (8) en Mark Tuitert (9) staan in de toptien van het wereldbekerklassement. Annette Gerritsen is tot nu toe de beste Nederlandse sprintster, met een vierde (500 meter) en een zesde plaats (1.000) in de klassementen.

Finale WK clubs, zon, fifa.com/clubworldcup

AC Milan en Boca Juniors spelen zondag in Yokohama de finale van de wereldbeker voor clubs. AC Milan, titelverdediger in de Champions League, was gisteren te sterk voor Urawa Red Diamonds, uit gastland Japan. Clarence Seedorf maakte de enige treffer. Het Argentijnse Boca versloeg woensdag Etoil Sahel uit Tunesië met 1-0. Regerend wereldkampioen is Internacional Porto Alegre uit Brazilië. Hoogtepunten van de WK, waaronder de goal van Seedorf, kun je terugkijken op: op nrc.nl/mijnnext

A1GP China, RTL 7, zon 7.00 uur (herh: 14.30 uur)

Zondag staat de A1 GP in China op het programma. Team Nederland, met coureur Jeroen Bleekemolen, staat vierde, achter Zwitserland, Frankrijk en Nieuw Zeeland.

Tennis Masters, t/m zon, topsportcentrum.nl

In Rotterdam strijden de Nederlandse toptennissers in de Masters. Morgen de halve finales, zondag de finale (vrouwen 13.00 uur, mannen 14.30 uur). Kaarten zijn te koop aan de kassa (15 euro).

Snooker, Britse kampioenschap, zat. BBC 1 14.00 uur en BBC 2 20.00 uur , zon BBC 2 14.00 en 20.00 uur

Ook nog dit weekeinde: de eindfase van het Britse kampioenschap snooker in Telford. Morgen de halve finales, zondag de finale.