Chinese architectuur in Brussel

Chinese architectuur in Brussel Met schitterende terracotta grafgiften wordt in het Brusselse Jubelpark 2000 jaar Chinese architectuurgeschiedenis in beeld gebracht. De meestal beschilderde of geglazuurde schaalmodellen dateren van de 2de eeuw v.Chr. tot 1700. Ze waren bedoeld om de ziel van welgestelde Chinezen in de juiste omgeving te huisvesten. Op de unieke expositie zijn nabootsingen van bescheiden woningen, keukens en varkensstallen te zien naast grote modellen van prestigieuze wooncomplexen, theaters en paviljoenen. Sommige zijn bijna 2 m hoog met een oppervlakte van 1,5 m2. Onder dak in China. Oude architectuurmodellen uit het Henan Museum, Koninklijke Musea v. Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, Brussel, t/m 20 april, www.kmkg-mrah.be Chinese architectuur in Brussel Draak

Met schitterende terracotta grafgiften wordt in het Brusselse Jubelpark 2000 jaar Chinese architectuurgeschiedenis in beeld gebracht. De meestal beschilderde of geglazuurde schaalmodellen dateren van de 2de eeuw v.Chr. tot 1700. Ze waren bedoeld om de ziel van welgestelde Chinezen in de juiste omgeving te huisvesten. Op de unieke expositie zijn nabootsingen van bescheiden woningen, keukens en varkensstallen te zien naast grote modellen van prestigieuze wooncomplexen, theaters en paviljoenen. Sommige zijn bijna 2 m hoog met een oppervlakte van 1,5 m2. Onder dak in China. Oude architectuurmodellen uit het Henan Museum, Koninklijke Musea v. Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, Brussel, t/m 20 april, www.kmkg-mrah.be