Capello (61) bondscoach Engeland

Fabio Capello (61) is de nieuwe bondscoach van Engeland. Het bestuur van de Engelse voetbalbond (FA) heeft zijn aanstelling gisteren goedgekeurd. De 61-jarige Italiaan is de opvolger van Steve McClaren, die vorige maand ontslag kreeg nadat Engeland het EK in Oostenrijk en Zwitserland was misgelopen.

De Engelse voetbalbond bevestigde woensdag al in onderhandeling te zijn met de de Italiaanse oefenmeester, die eerder trainer was van AC Milan, Juventus, AS Roma en Real Madrid. Onder Capello won AC Milan begin jaren negentig vier nationale titels en de Europa Cup 1. Met AS Roma veroverde hij in het seizoen 2000/2001 voor het eerst in achttien jaar de landstitel. In 2004 tekende Capello een driejarig contract met Juventus, waarmee hij in zijn eerste seizoen de nationale titel won.

In Engeland wordt de aanstelling van Capello goed ontvangen. „Hij is een goede man en een goede manager”, stelde de Zweed Sven-Göran Eriksson, bondscoach van Engeland tussen 2001 en 2006, en de enige andere buitenlander die het Engelse elftal ooit leidde. Rafa Benitez, manager van Liverpool, prees Capello om zijn „heldere visie en grote inzet”. Volgens Clarence Seedorf, die hem meemaakte bij Real Madrid, verlangt de Italiaan „100 procent inzet van zijn spelers”, maar staat hij tegelijkertijd open voor discussie. Naar verluidt levert het vierjarige contract Fabio Capello een jaarsalaris van ongeveer zes miljoen euro op.